i

Slægtsforskning på nettet

Slægtsforskning på nettet bliver nemmere og nemmere. Der lægges dagligt nyt kildemateriale ud, enten fra slægtsforsknings-foreninger, Statslige arkiver, organisationer eller privatpersoner. Internettet er derfor blevet en kæmpestor og uvurderlig kilde for slægtsforskere. Med Internettet, er det muligt for alle og enhver at foretage slægtsforskning, etablere en hjemmeside og udgive sin slægts historie. Vi kan på det varmeste anbefale blandt andet https://www.danishfamilysearch.dk/

Opmærksomhed ved Slægtsforskning på nettet!

I takt med at det bliver mere naturligt at foretage slægtsforskning på nettet, er det derfor også blevet uhyre vigtigt, at du er meget opmærksom på hvad du finder og hvor du finder det.

Generelt anbefaler www.slaegtenshistorie.dk at du altid foretager kontrol af de oplysninger, som du finder på forskellige hjemmesider, i den originale kilde. Oplysninger som du finder, kan være af meget svingende kvalitet og meget ofte er det tydeligt, at fejl på en hjemmeside. Disse fejl går igen på andre hjemmesider. Dette skyldes oftest, at der netop ikke er foretaget kontrol af informationernes rigtighed, men at der blot er skrevet af. Du kan, hvis du ikke er kildekritisk, ende op med, at du slægtsforsker i en slægt, som ikke er din egen. På den måde kan du måske bruge hundrede-vis af timer forgæves.

Det er selvfølgelig ikke kun, når du foretager slægtsforskning, at du skal være kritisk med de fundne oplysninger. Det gælder også, når du læser udgivne slægtsbøger. Her skal du især være opmærksom, hvis der ikke er kildehenvisninger i bogen, så du ikke selv har mulighed for at efterprøve oplysningerne.

For helt nye slægtsforskere, der vil foretage slægtsforskning på nettet, er det en god idé at besøge Statens Arkivers hjemmeside og eventuelt starte her https://www.sa.dk/brug-arkivet/laer/intro-kirkeboeger

Hjælp i forbindelse med slægtsforskning på nettet

Når du foretager slægtsforskning på nettet, vil du også opdage, at der er mange kilder, der endnu ikke er lagt ud på internettet. Derfor tilbyder vi arkivbesøg, opslag og bestillings-affotografering af de kilometervis af kilder, der stadig ligger på arkiverne, og som du ikke kan se, når du foretager din slægtsforskning på nettet.

Vi transskriberer også gerne de fundne arkivalier og kildetekster for dig.

Kontakt os gerne, helt uforpligtende, på vores mail info@slaegtenshistorie.dk og lad os høre, hvad vi kan gøre for dig.

I forbindelse med slægtsforskning på nettet skal du også være opmærksom på en række hjælpemidler, der kan være med til at gøre din slægt levende. Vi vil i den forbindelse blot nævne disse kilder og værktøjer, der kan benyttes i forbindelse med eksempelvis ejendomshistorie:

Kortsamlingerne på Det Kongelige Bibliotek http://www.kb.dk/da/nb/samling/ks/index.html

Interaktivt administrationshistorisk atlas: http://digdag.dk/

OIS, BBR-registeret www.ois.dk

Stednavnedatabase: www.krabsen.dk

Det er også muligt at søge efter billeder her https://arkiv.dk/ samt aviser her http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/

Kilder og afskrifter

En lang række arkivalier eller afskrifter af kilder, er også gjort tilgængelige på internettet af privatpersoner.

Hvis du har en hjemmeside, med kilder eller afskrifter, så opretter vi meget gerne et link til din side her. Dog forventer vi, at du også opretter link til vores hjemmeside på din side – noget for noget.

Husk at du kan følge os på både Twitter og Facebook. Her deler vi jævnligt links om nye spændende sider, som kan hjælpe dig i forbindelse med din slægtsforskning på nettet.

Hvad enten du er nybegynder eller har brug for vejledning i at anvende specielle kilder, så tilbyder vi også, at afholde et 5 timers eksklusivt slægtskursus, under private former og kun for dig!

Et slægtskursus i slægtsforskning på nettet, kan også være en god gaveidé til en af dine kære. Måske en der har kastet sig over denne spændende hobby.

Lad os hjælpe dig, hvis du ikke selv har lysten til at læse Gotiske bogstaver. I stedet for at du sidder time efter time og foretage slægtsforskning på nettet eller på et arkiv, kan vi gøre det for dig.

Vi tager imod alle former for opgaver, store som små! Vores defineret mål er altid at levere et færdigt kvalitetsprodukt, som tilfredsstiller netop dine ønsker.

Vi tilbyder at skrive din slægtsbog fra start til slut! Men kan også skrive din slægts historie på baggrund af dine egne notater.